Nieuws

Festool Belgium verhuist !

Alleen het adres verandert. De rest blijft hetzelfde !
Festool verhuist. Van de Kolonel Bourgstraat 101 in 1030 Brussel naar de A. Gossetlaan 48/001 in 1702 Groot-Bijgaarden.

Naar ons splinternieuw Festool-gebouw met meer plaats, meer licht, meer parking, veel meer opleidingsruimte, alle moderne voorzieningen, …
Korter bij alles bij én gemakkelijker bereikbaar.  Helemaal klaar voor u. Helemaal klaar voor de toekomst.

Alles blijft hetzelfde. Onze telefoonnummers, onze E-mailadressen, onze website(s), onze Service, onze passie, onze mensen, onze kwaliteit...
Alleen ons adres verandert. Vanaf 17 juni 2019.
Graag tot binnenkort… in of vanuit Groot-Bijgaarden.

Graag meer informatie?  
Eens benieuwd wie uw Festool contactpersonen zijn?
Neem een kijkje op onze verhuispagina
 

Nieuwe product specialist !

Sébastien Danet is de nieuwe Product Specialist voor onze Franstalige klanten. 
Sébastien heeft een technische opleiding genoten en heeft heel wat watertjes doorzwommen in de industriële wereld.

We stellen hem dan ook graag even aan u voor.


Hallo Sébastien, welkom bij Festool.

“Dankjewel, heel leuk om hier te zijn.”


Kan je ons wat meer vertellen over jezelf?

“Ja hoor. Ik ben dus Sébastien en ik hou van mensen en van wat hen professioneel bezig houdt. Bovendien ben ik gepassioneerd door techniek en door hout. Hout draaien, hout bewerken, hout vorm geven… je vindt me in mijn vrije tijd dan ook vaak in mijn atelier of in die van bevriende meubelmakers. En als je techniek en hout zegt dan zeg je onvermijdelijk ook Festool. Want passie vraagt perfect gereedschap. En dat vind je zeker bij Festool.”

Passie voor hout, techniek, mensen en gereedschap… een perfecte match dus voor de invulling van de functie van Product Specialist.

“Ik ben er alvast klaar voor. Het zal mij een genoegen zijn om met Reindert Nachtergaele, de Product Specialist voor Vlaanderen, een team te vormen en, na de nodige training en begeleiding, de demo’s, opleidingen, technische vragen… voor de Franstalige klanten te verzorgen. En waar nodig ook een handje te helpen in het Nederlandstalig landsgedeelte uiteraard. Ik kijk al met plezier uit naar de Constructour tijdens de maand mei, want dat zal de eerste keer zijn dat ik zal kunnen genieten van de contacten met gepassioneerde mensen die net als ik van Festool houden.” 


En als je in je vrije tijd niet in een hout-atelier vertoeft, waar kunnen we je dan nog zoal bereiken?

“Dat zou wat moelijker kunnen zijn”, lacht Sébastien, “want ik hou van moto’s, van golfsurfen en van free diven. Tijdens het moto rijden, op een surfplank of 30 m onder water is de verbinding meestal niet zo optimaal”.

De ConstrucTour komt naar je toe

tijdens de maand mei...

Onze Festool Dodge ConstrucTour komt naar je toe deze zomer. 
De Europese ConstrucTour stopt op een 13 plaatsen in België en 2 maal in Luxemburg. Boordevol Festool-nieuwigheden en ook Festool-klassiekers.

Twijfelt u over een machine of over de toepassing ervan? Dat horen we graag, want een kritische geest betekent dat u met passie werkt en dat u zeker wilt zijn van uw gereedschap. De beste manier om uw twijfel weg te nemen, is zelf de nieuwste machines uittesten. Zelf de machine in de handen nemen, zelf er mee werken, zelf voelen, zelf… 
Alleen zo overtuigt u uzelf echt van de ergonomie, van de kracht en van de efficiëntie. 
Bovendien zijn onze productspecialisten aanwezig en helpen zij u graag verder met raad en daad.

Daag ons uit… als je durft !

Dit jaar gaan we tijdens de ConstrucTour nog een stapje verder met de Festool Challenge. 
Festool daagt u uit om ons uit te dagen. Denkt u dat uw 18V machine beter is dan de Festool gelijkwaardige 18V variant?
Breng dan uw 18V machine mee naar de Constructour en we testen het samen uit.
Zowel winnen als verliezen levert u alvast een leuk geschenkje op!
Alle deelnemers, winnaars én verliezers,  maken bovendien kans om een Festool werfradio  Sysrock te winnen.

Meer weten over de Festool Challenge?

De Constructour.  Beleef het zelf in een aangename sfeer en… daag ons uit als je durft !

Alles over de Roadshow

Promo van 1/4 tot 31/7 2019 !

Uw lente-geschenk ligt klaar

Bij aankoop van een Festool accu-zaagmachine TSC 55, HKC 55, van een isolatiezaag ISC 240 of van de allernieuwste multitool op accu VECTURO OSC 18 van Festool, ontvangt u gratis een 5.2 Ah. Bluetooth® batterij.


Deze uitzonderlijke promotie-actie loopt van 1 april tot en met 31 juli 2019. De actie werd heel eenvoudig opgezet. Na aankoop vult u online het registratieformulier in en voegt u de aankoopfactuur bij. Klaar!
De gratis batterij wordt thuis bezorgd.

Bluetooth®?
Festool lanceerde reeds vorig jaar met groot succes de Bluetooth® accu-packs. Deze zorgen, in combinatie met de Bluetooth®-module op de stofzuiger, ervoor dat bij het inschakelen van het accu-gereedschap, ook de Festool-stofzuiger automatisch start. Dit bespaart u heel wat tijd en benenwerk. Heen en weer naar de stofzuiger lopen is immers niet langer nodig. En dat maakt uw werk elke dag comfortabeler.

Bluetooth®-module?
Op de Festool-stofzuigers CT 26, CT 36 en CT 48 kunt u in het nog vrije slot de Bluetooth®-module eenvoudig en snel laten inbouwen. In de allernieuwste professionele stofzuigers van Festool, de CT MINI en CT MIDI werd de Bluetooth®-module reeds geïntegreerd.

Toekomst van Bluetooth®-batterijen?
Is de integratie van Bluetooth® in de Festool-batterijen een nieuwe rage?
“Zeer zeker niet. Festool zoekt steeds naar de meest optimale oplossingen om het werk van onze klanten zo comfortabel mogelijk te maken. Bij het gebruik van de Bluetooth® batterijen ondervindt de professional meteen alle voordelen. Op (korte) termijn zullen er zelfs alleen nog maar Bluetooth-batterijen bestaan”, vertelt Reindert Nachtergaele, Product Specialist bij Festool. “Bovendien ontwikkelen de digitale applicaties van Festool zo snel dat de connectie van de Bluetooth®-batterijen met het Internet ongekende mogelijkheden biedt. Zo toont de gratis Festool Work applicatie nu reeds op je GSM hoe lang je met je Bluetooth®-batterij kunt werken vooraleer deze accu een oplaadbeurt nodig heeft bijvoorbeeld”, alsnog Reindert.

Uniek: volledige reparatie gratis. Ook voor accu’s
Wist u dat Festool gedurende de eerste drie jaren gratis alle typische slijtage-onderdelen (zoals koolborstels, kogellagers of sluitringen) van geregistreerde machines, gratis hersteld. En ja dit geldt ook voor accu-packs en opladers. Meer info? www.festool.be/service

* Bij de aankoop van een 18 volt Basic/Basic-Set/Compact/Plus/Plus-SCA-/Set of Set-SCA-variant.
 

Naar de Promo-pagina

Hij is er !

Blader door de catalogus 2019

Het nieuwe jaar is er en ook onze nieuwe catalogus ziet het licht.
U kunt deze nu al online bekijken én doorbladeren.

Veel plezier !

Klik en blader !

Vind gemakkelijker uw weg in onze decoupeerzaagbladen

We zijn er ons terdege van bewust… ons zaagbladassortiment is heel breed en het is niet altijd zo gemakkelijk om uw weg te vinden naar het juiste zaagblad. We besloten er dan ook wat aan te doen. Door ons te concentreren op het aanbieden van nog betere  zaagbladen voor de belangrijkste toepassingen én door een gemakkelijke kleurcode toe te passen. Zo weet u dat u kwaliteit in handen heeft én weet u ook gemakkelijk welk decoupeerzaagblad geschikt is voor welke toepassing.
Zaagbladen voor hout kleuren vanaf 1 januari 2019 geel, deze voor metaal blauw. Zaagbladen voor Plastics worden rood en zaagbladen voor bouwmaterialen krijgen een groene kleur. Samen met de toepassingsmatrix vindt u dan ook in één oogopslag wat u nodig heeft.
Toepassingsoverzicht

Perfect schuurresultaat ?

Schuren van compleet geplamuurde wanden en plafonds met een oppervlak uit de hoogste kwaliteitsklassen Q3 en Q4? Dan is het juiste schuurpapier onmisbaar voor een perfect schuurresultaat. In dat geval kiest u best voor Granat Soft. De zachte en buigzame schuimonderlaag zorgt voor een perfect schuurresultaat en is ideaal voor een veilige bewerking van uiterst zacht kant-en-klaar plamuur. Perfect in combinatie met de langnekschuurmachine PLANEX of PLANEX Easy.

GRANAT, GRANAT Net, GRANAT Soft…wat zijn de verschillen en wat zijn de voordelen? Welk schuurpapier gebruikt u best voor welke toepassing? Hier vindt u alvast een overzicht.
Praktische gids gebruik GRANAT

Bezoek Festool en Recticel Insulation tijdens de Dag van de Afwerking en win 1.600 € !

27 november in Brussels Kart

Zowel Festool als Recticel Insulation hebben revolutionaire totaaloplossingen voor de isolatiemarkt. Daarom organiseren we samen voor de Dag van de Afwerking een wedstrijd waarbij u een combi-pakket kunt winnen van maar liefst 1.600 € met onze ISC240 isolatiezaag en een Isolatiecheque van Recticel Insulation.

Hoe?
 • Bezoek Festool (stand 49) én Recticel Insulation (stand 66)  tijdens de Dag van de Afwerking in Brussels Kart Expo op 27 november 2018.
 • Ontdek de revolutionaiore totaaloplossingen
 • Vul het wedstrijdformulier in (beschikbaar op beide stands), geef antwoord op een paar simpele vragen en laat de beide stempels op het formulier aanbrengen.
Revolutionaire totaaloplossingen?
 • Op onze stand demonstreren we de ISC240-isolatiezaag. Deze zaagt alle isolatiematerialen snel, gemakkelijk en recht. Ook Eurothane G van Recticel.  Zagen uit vrije hand of geleid zagen met geleiderail en aanslagsysteem? Het kan allemaal.
 • Ontdek Eurothane G binnenisolatie van Recticel Insulation. Deze 3-in-1 oplossing combineert PIR-isolatie met een dampremmende laag én gipskarton. Geschikt voor mechanische bevestiging of bevestiging met kleefgips of PU schuim. Plaatsen, schilderen en of behangen doet u snel en gemakkelijk. Daarenboven biedt Eurothane G goede thermische prestaties dankzij een uitstekende isolatiewaarde van 0,022 W/mK.
Meer informatie

Festool komt naar Prowood. U ook?

Welkom bij Festool, Hal 1 in Flanders Expo van 21 tem 25 oktober
Kent u dat gevoel van “dat is iets voor mij, daar moet ik bij zijn”? Wel, precies dat gevoel hebben we bij de technologische houtvakbeurs PROWOOD. Festool maakt immers al meer dan 90 jaar met passie kwaliteitsgereedschappen voor professionals in de houtbewerkingssector. Festool houdt van hout… en van de vakmensen die het bewerken. En wanneer ook u als professional in houtbewerking thuis bent, dan zullen we mekaar op PROWOOD ongetwijfeld ontmoeten. Kan niet anders. Passie begroet passie. Met plezier. We kijken ernaar uit.
 Deze nieuwsbrief geeft alvast een voorproefje van wat u op onze stand in Hal 1 mag verwachten. Als abonnee op onze nieuwsbrief geven we u bovendien in primeur graag mee dat we op 15 oktober om 20 uur via onze Facebook-pagina aan de eerste 10 mensen die op onze post reageren een gratis PROWOOD-kaart schenken…
Met passionele groet… tot PROWOOD. 

Er waait een frisse wind... zeg maar cycloon 

Bij het schuren of frezen van oppervlakken worden de stofzakken van de stofzuigers in een oogwenk gevuld. Vooral veel of bijzonder fijn stof blijkt uit ervaring slecht verteerbaar te zijn. De sterk belaste standaardfilter slaat alarm en moet steeds weer worden gereinigd of zelfs worden vervangen. Wat tijdverlies en kosten met zich meebrengt.
Als oplossing hiervoor lanceert Festool de CT VA voorafscheider als opzetstuk voor de stofzuigers CT 26, 36 en 48.
Deze voorafscheider bestaat uit drie modules: helemaal bovenaan vindt u een SYSTAINER met cycloonafscheider die, via twee slangen, met het gereedschap enerzijds en met de mobiele stofzuiger anderzijds  is verbonden. Daaronder bevindt zich een vervangbaar opvangreservoir met een volume van ongeveer 20 liter, dewelke in een bak in SYSTAINER-formaat past: 

In combinatie met de langnek-schuurmachines PLANEX en PLANEX Easy of met de RENOFIX renovatieschuurmachines RG 80/130/150 levert dit nieuwe opzetsysteem werkelijk uitstekend werk.
Beschikbaar vanaf 1 september 2018.

Meer informatie
Beeld WK planner

Festool speelt kort op de bal !

Hou overzicht met de WK-planner.
Het FIFA wereldkampioenschap start donderdag en de voetbalwereld is letterlijk klaar voor de aftrap. De lijnen zijn gekrijt, de doelpalen bepalen het kader en de spelers zijn opgewarmd. Klaar voor anderhalve maand voetbalstrategie en emotie. Met de juiste instelling en de juiste opstelling… of kon het toch beter? De komende weken zullen het uitwijzen. En al is Festool een Duits familiebedrijf en supporteren ze op het hoofdkantoor volop voor die Mannschaft… wij van Festool België hopen vurig op een Duivelse finale.
Om u alvast het overzicht helpen te behouden, hebben we een WK-planner gemaakt. Download deze via onderstaande link en geniet met ons mee!
 
Download hier uw WK-planner
Beeld WK planner

Het beste Festool-stofzuigsysteem voor de vakman

Eenvoudig proper. Eenvoudig beter.
Festool verbetert vanaf januari 2018 aanzienlijk de stofvrije beleving: zo introduceren we heel wat verbeteringen aan de CT CLEANTECH stofzuigers, de gladde stofzuigslang, nieuwe Bluetooth-accu's en een Bluetooth-afstandsbediening
Ontdek alles over dit nieuwste stofzuigsysteem

Festool lanceert de ISC 240

Dé revolutie onder de isolatiemateriaalzagen
Beschikbaar op de markt vanaf mei maar nu in wereldprimeur te ontdekken op Batibouw 2018. Met de nieuwe accu-zwaardzaag ISC 240 kunnen in een handomdraai zowel flexibele isolatiematerialen zoals mineraal- en natuurvezelmateriaal alsook polyurethaan-, polystyreen- en vaste mineraalvezelplaten snel, nauwkeurig en mobiel op maat worden gezaagd. De ergonomische constructie en het geringe gewicht van de zaag zorgen voor een hoog werkcomfort. De combinatie van speciaal ontwikkelde zaaguitrustingen, een krachtige EC-TEC-motor en efficiënte accupacks biedt tempo én uithoudingsvermogen.
 
Naar de detailpagina ISC
 • BM-artikel over DOMINO

  Festool breidt het Domino-systeem uit

  Stabiele frame-, onderstel- en vlakverbindingen op flexibele en snelle wijze produceren – dat heeft Festool met zijn beproefde dominosysteem in zijn vaandel geschreven.
  Maar wat te doen als het vastgelijmde bed niet door de deur past? Deze vraag is nu beantwoord want vanaf nu is er het oplossingsprogramma.
  In de uitgave van mei maakt het vaktijdschrift BM melding van de oplosbare hoek-en vlakverbinders van Festool.
 • Graffitikunst met de ROTEX 

  Graffiti kan men niet alleen spuiten. Philipp Schwingeler maakt deze van hout en maakt ze zo tot indrukwekkende sculpturen.
  Een belangrijk onderdeel van zijn kunstzinnige creatieve proces is daarbij het schuren, want juist bij graffiti is het belangrijk dat moeilijke plekken kunnen worden bereikt.
  Zo maakt de kunst van Philipp Schwingeler hem tot de perfecte kandidaat om de ROTEX te testen. Bij zijn project "Aus Birke wird ein E" kon de ROTEX laten zien wat de schuurmachine kan.
  Festool: Form-Schlüssig
 • Barbara Austel van Festool

  Interview met Barbara Austel en dr. Christian Rolfs

  In het exclusieve interview met de "möbelfertigung Handwerk-Spezial" leggen Barbara Austel en dr. Christian Rolfs uit met welke strategieën het bedrijf Festool succesvol is, waarin op de middellange termijn wordt geïnvesteerd, welke grenzen de accutechnologie heeft en hoe de digitalisering het bedrijf verandert.
  In deze uitgave komt u van Barbara Austel, lid van de raad van commissarissen en kleindochter van Festo-oprichter Gottlieb Stoll, en dr. Christian Rolfs, president-directeur van TTS AG, meer te weten over het 90-jarige succesverhaal van Festool.
 • Social Festool

  Sociale Media

  Wissel met ons en met andere mensen van gedachten via onze Facebook-pagina. Meer informatie
 • Festool-evenementen

  Evenementen en beurzen

  Ontdek onze beurzen,  roadshow- en opendeurdagen bij onze vakhandelaars. Meer informatie
 • Festool Anwendungsberatung

  Opleidingen en raad op maat

  Volg onze opleidingen. Onze productspecialist beantwoordt vragen uit uw dagelijkse praktijk. Meer informatie